top of page

Voedseleducatie voor basisscholen

Hey onderwijsprofessional! Jij wilt natuurljk net als ons, dat alle kinderen gezond opgroeien. Dit kunnen we samen bereiken door de eerste stap te zetten. Ontdek hieronder het lesaanbod voor groep 5 t/m 8. 

Over de lessen

De lessen zijn gebaseerd op het concept van ervaringsgericht leren. Vrijwel alle theorie tijdens de les wordt direct in de praktijk toegepast met smaakproefjes, opdrachten, quizzen en het bereiden van een gezonde lunch. Onderstaande onderwerpen komen aan bod.​

Onderwerpen

duckdev-desmaakbrigade-08112024-3619-Verbeterd-NR-low.jpg
schijf_edited.jpg
  • Gezonde voeding: waarom hebben mensen gezonde voeding nodig en hoe eet je gezond met de schijf van 5?

  • Smaakontwikkeling: nieuwe smaken ontdekken in de klas en leren hoe het smaakgeheugen werkt.​

  • Herkomst ingrediënten: waar komt ons voedsel vandaan voordat het in de supermarkt belandt?

  • Voedselproductie: van graan tot brood, wie maakt ons eten, binnen en buiten de schijf van 5, bewerkt en onbewerkt voedsel en voedselbereiding.

  • Consumentenvaardigheden: voedsel bewaren, voedselveiligheid, conserveren, verleiding en etiketten lezen.

De voordelen

De school is de perfecte plek voor kinderen om meer te leren over voeding. Hieronder vind je de voordelen die de lessen bieden voor scholen.

Wetenschappelijk onderbouwd

De lessen zijn evidence based en ontwikkeld door Wagingen Universiteit en opgenomen in de interventiedatabase van het RIVM.

Flexibel in te zetten

Als kwartaalpakket om de 2 weken of ter vervanging van een uitgevallen docent.

Volledige ontzorging

De Smaakbrigade zorgt voor alle materialen. De afstemming vindt plaats met de leerkrachten en directie.

Gezonde school en SLO

De lessen voldoen aan het SLO leerplankader voeding en kunnen worden ingezet binnen de gezonde school aanpak.

Thematisch

Eten is sociaal cultureel bepaald en dat maakt het een mooi thema voor in de klas.

Ervaringsgericht leren

De leerlingen gaan zoveel mogelijk zelf aan de slag en leren hierdoor op een verfrissende manier met handen, hoofd en hart. 

Lesaanbod

Bekijk ons lesaanbod hieronder en vind een pakket dat bij je past. Meer hulp nodig? Stuur ons gerust een bericht en wij staan graag voor je klaar!

1

Voedselontdekker

Jullie willen graag aan de slag met voedseleducatie, maar willen eerst een kijken wat dit precies is. Dan is een introductieles zeer geschikt.​

​

Pijlers:

  • Smaakontwikkeling.

  • Gezonde voeding met de schijf van 5.

​

Prijs 

€ 995,- voor een

complete lesweek.​​​​

2

Smaakspecialist

Jullie willen een goede basis leggen om de leerlingen voedselvaardig te maken.

Dit pakket behandelt 4 pijlers.

​​

 

Pijlers:

  • Smaakontwikkeling.

  • Gezonde voeding met de schijf van 5.

  • Voedselproductie

  • Gezonde lunch bereiden

​

Prijs 

€ 3000,- voor 12 lessen,

3 lessen per groep.

​

3

Fijnproever

Jullie vinden voedselvaardige leerlingen belangrijk.  Aan alle onderdelen van voedseleducatie wordt aandacht besteed.

​

Pijlers:

  • Smaakontwikkeling.

  • Gezonde voeding met de schijf van 5.

  • Herkomst ingrediënten.

  • Voedselproductie.

  • Duurzaamheid en verspilling.

  • Voedselproductie: van grond tot mond en van zaadje tot plant. 

  • Kookvaardigheden.

​

Prijs 

€ 6000,- voor een

20 lessen, 5 per groep.​​

Heb je een vraag?

Vul hieronder je gegevens in en wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug!

Dankjewel voor je bericht! Wij komen binnen 1-2 werkdagen bij je terug.

bottom of page